VOORWOORD #7

0 Flares 0 Flares ×

iFilosofie #7
Tekst: Marlou van Paridon

Terwijl westerse filosofie liefde voor wijsheid is, wil oosterse filosofie die wijsheid in dienst stellen van het leven zelf. Maar hoe doet oosterse filosofie dat? Michel Dijkstra, filosoof en publicist over de hoofdstromingen van de oosterse filosofie, de Indiase, de Japanse en de Chinese, beantwoordt deze vraag in onze special oosterse filosofie die hij als gasthoofdredacteur samenstelde. Hij voert ons naar de bronnen van de oosterse filosofie, maar ook langs boeddhisten zónder geloof en de raakvlaken tussen oosterse en westerse filosofie.

Verder treft u in deze uitgave natuurlijk weer video-interviews aan met schrijvers van nieuw uitgekomen boeken, zoals met Hans Achterhuis en Bert Keizer. De Comeniuslezing van René Gude over zingeving als ambacht is niet alleen hier te bekijken en beluisteren, maar bovendien als podcast te downloaden. Tot slot brengen we een aantal ISVW docenten in beeld die u over hun opleiding vertellen en kunt u de volledige ISVW agenda hier online raadplegen.

Bovendien wordt het tijd de voltallige redactie wat uitgebreider aan u voor te stellen. Zie de gezichten van iFilosofie in het colofon achteraan in deze uitgave.

Ik wens u heel veel lees- luister en kijkgenoegen met dit alles.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Related Posts

Paridon, Marlou van 2018 (5) Socratisch-gesprek-voor-beginners (3)

Het socratisch gesprek als houding voor werken en leven

ISVW-iFilosofie #10 - Zhuang Zi De volledige geschriften

HET FAVORIETE FILOSOFIEBOEK VAN / WIM BRANDS

ISVW-iFilosofie #10 - Water

WATER MOET JE ONDERGAAN

ISVW-iFilosofie #9 - Sterven is doodeenvoudig. Iedereen kan het ISVW-iFilosofie #9 - Portret René Gude-2 ISVW-iFilosofie #9 - Portret René Gude-1

FILOSOFIE TEGEN WARHOOFDERIJ

Reageer