SIGNALEMENT #15

0 Flares 0 Flares ×

Een greep uit de nieuwe filosofieboeken

ISVW-iFilosofie #15 - Wie ben ik dan? Filosofisch draaiboek voor je toekomst

Jan Bransen
Of je nu manager bent, zzp’er of gewoon verantwoordelijk voor je leven; dit boek is voor jou. Het is maar een klein boekje dat je een zetje in de rug kan geven bij het vinden van je toekomstige ik. De clou is om in te zien dat de uitdaging voor plannende wezens zoals wij geen kwestie is van overleven in een onzekere wereld, maar eerder een kwestie is van goed omgaan met je eigen principieel onvoldoende bepaalde identiteit.

ISVW-iFilosofie #15 - Jezus. Een apologetisch en sceptisch essay

Leszek Kołakowski
In de nalatenschap van de beroemde Brits-Poolse filosoof Leszek Kołakowski is een manuscript ontdekt waarin hij de figuur van Jezus van Nazareth op een wel heel bijzondere wijze voor het voetlicht brengt. Voor Kołakowski staat vast: de Europese beschaving is zozeer geworteld in de persoon van Jezus dat verdamping van het christelijk geloof zou leiden tot de ineenstorting van deze beschaving.

ISVW-iFilosofie #15 - Metamoderniteit voor beginners. Filosofische memo's voor het nieuwe millenium

Lieven de Cauter
Metamoderniteit voor beginners biedt een dwarsdoorsnede van onze tijd: een moderniteit voorbij de moderniteit. Vandaar: ‘metamoderniteit’. Het boek opent met een reeks filosofische robotfoto’s van de tijdgeest, een dieptepsychologie van het heden: over reality tv, gruwel als entertainment en het nieuwe onbehagen.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Related Posts

ZO IS HET

ISVW-iFilosofie #15 - Filoselfie Daan Rovers

FILOSELFIE / DAAN ROOVERS

SPECULEREN

ISVW-iFilosofie #12 - Column Jan Bransen

FILOSOFEN OP EEN EILANDJE?

Reageer