LICHT AAN OF UIT IN HET AVONDLAND?

0 Flares 0 Flares ×

Eind 2014 gaat in de Duitse stad Dresden een snel groeiende groep burgers de straat op. Ze noemen zich Pegida, de ‘Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland’. Jurriën Rood, Amsterdammer in Dresden, bekijkt de opkomst van deze beweging en probeert er als filosoof een antwoord op te formuleren.

Video: Erno Eskens

Heeft Pegida misschien een punt? Verdienen ze een serieuzer antwoord dan ze krijgen? In een afwisseling van dagboeknotities en essayistische filosofie ontwart Rood geleidelijk de gordiaanse knoop van maatschappelijke gevoeligheden rondom dit thema. Bestaat er inderdaad een bedreiging en waardoor worden ‘we’ dan precies​
bedreigd?

ISVW-iFilosofie #18 - Jurriën Rood, De kwestie PegidaHardop nadenkend schept Rood helderheid in een debat dat klem zit tussen politieke correctheid en incorrectheid en trekt hij de lezer omhoog uit een modderpoel van half uitgesproken ideeën en emoties. Het leidt tot verrassende en verfrissende inzichten over (westerse) beschaving, ook voor een politiek links dat een heldere en positieve boodschap meekrijgt.

Jurriën Rood, De kwestie Pegida. ISVW uitgevers, 2016.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Reageer