FILOSELFIE / MAUREEN SIE

0 Flares 0 Flares ×

iFilosofie vroeg Maureen Sie, professor in de filosofische antropologie (LU), om een filoselfie te maken: een selfie met haar favoriete filosofieboek.

ISVW-iFilosofie 17 - Filoselfie Maureen Sie“Favorietste film, filosoof, boek… Ik ben niet zo van het rangordenen. Alsof dat soort zaken los rondzweeft in het universum en de indruk die ze eens op me maakten in absolute eenheden uit te drukken valt.

Een list dan maar: een selfie van mij en de bundel van Gary Watson: ik gaf er zo’n 25 jaar geleden mijn eerste lessen uit (als studentassistent) en promoveerde uiteindelijk op het onderwerp ervan. Over de teksten van Strawson en Frankfurt (heeft u toch nog een top 2 te pakken) uit de bundel geef ik nog steeds college. Tot mijn voldoening werd de bundel in een latere herdruk aangevuld met filosofen en posities die centraal stonden in mijn proefschrift.”

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Reageer