NIEUWE PORTAALSITE FILOSOFIEZOEKER.EU

0 Flares 0 Flares ×

Het Vlaams-Nederlands FORUMvoorFilosofie lanceerde op Valentijnsdag 14 februari 2016 de portaalsite Filosofiezoeker.eu.

ISVW-iFilosofie #18 - Illustratie Filosofiezoeker.euDeze nieuwe website bevat links naar alle mogelijke filosofische initiatieven in de Lage Landen – voor filosofen, organisatoren, verenigingen, scholen, pers en publiek. Dus zeker ook voor u, lezer van iFilosofie.

Filosofiezoeker.eu werkt als een wegwijzer die een zo breed en overzichtelijk mogelijk aanbod presenteert. De beschikbare informatie wordt opengesteld in vier heldere hoofdrubrieken, die elk uit drie deelrubrieken bestaan.

De vier hoofdrubrieken zijn:

  1. Academische en onderwijsfilosofie,
  2. Filosofische organisaties en dito verenigingen,
  3. Auteurs, redacteurs en practici,
  4. Filosofische media en uitgeverijen.

Filosofiezoeker.eu wil neutraal informeren en links leggen – naar alle mogelijke denkers, deskundigen en filosofische organisaties in Vlaanderen en Nederland. Al in de aanvangsfase presenteerde de portaalsite een content met meer dan 500 links. In een paar maanden tijd is dit aantal verdubbeld tot circa 1100 links.

Filosofiezoeker.eu heeft een zoekfunctie en presenteert een deel van de inhoud ook via trefwoorden. Bij de verdere selectie van items streeft de redactie naar objectiviteit met behulp van verdedigbare criteria. Hierbij wordt ze geassisteerd door een adviesraad geleid door Prof. Hans Achterhuis, Dr. Tinneke Beeckman en Prof. Paul van Tongeren.

De inhoud van Filosofiezoeker.eu moet op termijn zo volledig mogelijk worden en toch actueel blijven. Daarom krijgen alle gebruikers de kans met een contactformulier tips, aanvullingen en correcties door te geven. De suggesties die binnenstromen, gaan telkens gepaard met heel positieve reacties op het ontstaan van dit project.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Reageer