Meld je aan als iFilosofie-redactielid!

0 Flares 0 Flares ×

iFilosofie zoekt redactieleden en recensenten

iFilosofie is een gratis digitaal tijdschrift voor en door lezers van Nederlandstalige filosofieboeken voor een breed publiek. iFilosofie wordt gemaakt door een vrijwillige redactie van filosofen die door middel van recensies het lezen van filosofieboeken willen stimuleren. iFilosofie recenseert daarom altijd boeken die de moeite waard zijn om te lezen, ook al kan de recensent zeer kritisch zijn op de inhoud van het boek.

iFilosofie heeft 6000 abonnees en verschijnt 8 à 10 keer per jaar. Oud-Denker des Vaderlands René ten Bos verzorgt de vaste column. iFilosofie ondersteunt de publieksfilosofie tevens door jaarlijks aandacht te besteden aan initiatieven als de Jonge Denkers en de Socratesbeker.

De redactie van iFilosofie bestaat uit een vaste kern van redactieleden die meedenken over themanummers en inhoudelijke besluiten. De redactie komt voor elk nummer bijeen op Landgoed ISVW, gemiddeld eens in de vijf weken. Daarnaast schrijft een variabel aantal recensenten, dat al dan niet bij de redactievergaderingen aanwezig is, op onregelmatige basis een recensie. De eerstvolgende redactievergadering is 22 februari 2021, via Zoom.

iFilosofie heeft ruimte voor uitbreiding van de redactie en ook hebben we behoefte aan meer input van recensenten. Voel jij je geroepen of ken je iemand die hier interesse in heeft? Neem dan contact op met hoofdredacteur Florian Jacobs florian.jacobs@isvw.nl of eindredacteur Marthe Kerkwijk marthe.kerkwijk@isvw.nl. Je bent van harte welkom om vrijblijvend een redactievergadering bij te wonen.

Wat we van je vragen:
– Een gevorderde achtergrond in academische filosofie. Bij voorkeur derdejaarsstudent BA Filosofie of Masterstudent of afgestudeerd, of gelijkwaardige kennis en ervaring;
– De bereidheid een filosofisch boek te recenseren dat niet langer dan een jaar geleden is gepubliceerd, of:
– De bereidheid een auteur te interviewen van een filosofisch boek dat niet langer dan een jaar geleden is gepubliceerd;
– De bereidheid je recensie of interview aan een hoofd- en eindredacteur te onderwerpen. iFilosofie hanteert kwaliteitseisen en de redactie kan daarom niet vooraf garanderen dat je stuk geplaatst wordt.

Wat we bieden:
– De kans op een publicatie in een goed gelezen tijdschrift. Vooral voor studenten filosofie is dit een zeer waardevolle ervaring en toevoeging aan het cv.
– Het boek dat je wilt recenseren vragen we voor je aan en sturen we naar je toe. Als je het recenseert mag je het houden.
– In het redactionele proces krijg je begeleiding bij het schrijven van een goede recensie waar je ook voor latere schrijfprojecten veel aan hebt.
– Wanneer redactievergaderingen weer op Landgoed ISVW kunnen plaatsvinden bieden we bovendien een goede lunch in ons uitstekende restaurant en veel gezelligheid.
– De mogelijkheid om internationale filosofen te interviewen wanneer zij in Nederland zijn.
– Bij bewezen toewijding en vaardigheid zijn er doorgroeikansen naar de functie van eindredacteur, hoofdredacteur of (website)vormgever.

Kortom: als je een boeiend Nederlandstalig filosofieboek leest of zou willen lezen, houd dat dan niet voor je maar schrijf er een mooie recensie over! Dan kunnen anderen ook van dat boek genieten.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Reageer