ISVW FOUCAULT-DAG 2014

0 Flares 0 Flares ×

ISVW Foucault-dag

iFilosofie #8

Op zaterdag 28 juni organiseerde de ISVW een Foucault-dag. Machiel Karskens, emeritus hoogleraar sociale en politieke wijsbegeerte aan de Radboud Universiteit Nijmegen, opende de dag met zijn betoog dat na de uitgave van zijn verzameld werk en speciaal van zijn colleges Foucault is veranderd tot een verzet-, verander- en durf-filosoof voor wie het gaat om de waarheid als ‘vorm van de andere wereld, het andere leven’.

Bekijk hier de podcast (item 6) van het betoog van Machiel Karstens of download de pdf van de powerpoint presentatie Foucault anders.

Van 2 sprekers zijn videoregistraties gemaakt. Klikt u op hun naam om naar de betreffende pagina te gaan.

Suzan Langenberg studeerde filosofie en moderne geschiedenis en volgde contractstudies psychopathologie en seksuologie aan de UvA (NL). In 2008 doctoreerde zij aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het onderzoek Kritiek als des-organisatie. Bedrijfsethiek en waarheidspreken met het latere denken van de Franse filosoof Michel Foucault als uitgangspunt. Zij hield de voordracht Michel Foucault. Vandaag?

Columnist Ramon Guerrero is docent filosofie aan een zelfstandig gymnasium en doceert Medische Ethiek aan de Paramedische Hogeschool in Eindhoven. Naast zijn werk als docent schrijft hij al jaren filosofische fantasy en is recentelijk zijn debuut gepubliceerd. Hij hield een Vertoog over sex.

Dagvoorzitter was Jeroen Linssen. Hij promoveerde op Michel Foucault en is docent en onderwijsdirecteur aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Related Posts

ISVW-iFilosofie #8 - Vertoog over sex

RAMON GUERRERO / VERTOOG OVER SEX

ISVW-iFilosofie #8 - Geboorte van de kliniek ISVW-iFilosofie #8 - Geschiedenis van de waanzin ISVW-iFilosofie #8 - L'archéologie du savoir ISVW-iFilosofie #8 - De geboorte van de biopolitiek ISVW-iFilosofie #8 - De moed tot waarheid ISVW-iFilosofie #8 - Discipline, Toezicht en Straf

LEVEN EN WERKEN VAN MICHEL FOUCAULT

ISVW-iFilosofie #8 - Portret Menno Lievers ISVW-iFilosofie #8 - Portret Kristof van Rossem ISVW-iFilosofie #8 - Portret Laurens ten Kate ISVW-iFilosofie #8 - Portret Daan Roovers ISVW-iFilosofie #8 - Portret Erno Eskens

HET GROTE CHOMSKY – FOUCAULT DEBAT REVISITED

ISVW-iFilosofie #8 - Portret Michel Foucault-1 ISVW-iFilosofie #8 - Portret Fons Elders ISVW-iFilosofie #8 - Portret Noam Chomsky ISVW-iFilosofie #8 - Foucault

HET CHOMSKY – FOUCAULT DEBAT OVER MENSELIJKE NATUUR EN RECHTVAARDIGHEID

Reageer