Start Leesgroep filosofische romans Amsterdam

0 Flares 0 Flares ×

Op maandagavond 28 oktober gaat, i.s.m. Dynamo, in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt in Amsterdam de Leesgroep filosofische romans van start. Wij zijn nog op zoek naar belangstellenden om met ons mee te doen.

Wie zijn wij en wat willen wij?
Wij, Els en Gerdien, houden van filosofie en lezen graag romans die ons aan het denken zetten. Wij vinden het leuk om die romans samen met anderen te bespreken en uit te diepen.

Wat verstaan wij onder filosofische romans?
Wij verstaan daaronder: verhalende literatuur, waarin filosofische vragen worden opgeworpen. Deze vragen worden aan de hand van mensenlevens concreet gemaakt. Het is dus niet nodig dat er in het boek filosofen voorkomen. De romans hebben diepgang en dagen uit om er eens goed de tanden in te zetten. Ze zijn niet langdradig, maar juist meeslepend. Ze lezen lekker.

Hoe willen wij die romans bespreken?
We onderzoeken één of meer thema’s uit de levenskunst, zoals vrijheid, macht, verantwoordelijkheid, schuld of vriendschap. We zetten de verschillende perspectieven tegenover elkaar. We luisteren goed naar elkaar en geven elkaar de ruimte. Eén of meer deelnemers bereiden de bijeenkomst voor. De eerste keren zullen wij dat doen.

Wanneer en waar komen wij bij elkaar?
Wij komen één keer in de zes weken in de Rijnstraat 115 in de Huiskamer bij elkaar en starten op de maandagavond 28 oktober 2013. Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie of thee, we starten om 19.45 uur.

Wat kost het?
De kosten zijn 35 euro per jaar. Ieder leent zelf boeken of schaft ze aan. Indien wenselijk kunnen we gezamenlijk tweedehandsboeken kopen.

Hoe kan ik meedoen?
Heb je interesse mail dan met els.lock@telfort.nl of gejansen@kpnmail.nl

 


Kaart wordt geladen...

Informatie

Datum & Tijd

Datum/Data: 28/10/2013
Begintijd: 19:30
Eindtijd: 22:00
Zet in mijn agenda: iCal / ICS - Google Calendar

Locatie

Naam van de locatie: Huis van de Wijk Rivierenbuurt
Straatnaam en huisnummer: Rijnstraat 115
Postcode en plaats: Amsterdam
Land: Nederland

iFilosofie / ISVW

Categorie:
Extra's voor TPC leden:
Reguliere toegangsprijs:
TPC Ledenkorting:

Organisator

Geplaatst door: Gerdien Jansen
Telefoonnummer: n.v.t.
Status: Gebruiker
Tickets:

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Reageer