kinderpsychologie 1

0 Flares 0 Flares ×

Kinderen ontwikkelen zich lichamelijk, emotioneel, sociaal en verstandelijk. Deze ontwikkeling kan je herkennen aan bepaalde kenmerken op bepaalde leeftijden. Deze kenmerken worden in belangrijke mate beïnvloed door de opvoeding. Daarom is het goed meer te weten over de eisen die de verschillende leeftijdsgroepen stellen en de instrumenten die je kan gebruiken om die ontwikkeling te beïnvloeden; zeker als je weet dat opvoeding levenslange effecten heeft.

In deze reeks van Kinderpsychologie cursussen onderscheiden we een aantal leeftijdsfasen. Elke fase wordt in een specifieke cursus van 4 bijeenkomsten intensief en praktisch behandeld. In elke cursus gaan we een leeftijdsfase onderzoeken en samen, met behulp van bepaalde psychologische technieken, manieren bedenken om het kind zo goed mogelijk te begeleiden. Elke cursus is zo ingedeeld dat je gerust kan inspringen en meedoen. Wil je eerst meer informatie? Neem dan via de Volksuniversiteit gerust contact op met de docent/begeleider.

Als het kind 1 jaar is gaat het leren lopen. Als het 2 jaar is gaat het leren praten. Als het zover is gaat het kind zelfstandig de wereld verkennen. Hiertoe is zelfvertrouwen niet alleen essentieel maar zelfs noodzakelijk. Zelfvertrouwen is het kunnen vertrouwen op je eigen capaciteiten als je dingen doet. Het leren van zelfvertrouwen begint dan ook meteen bij de geboorte. De baby die na de geboorte nog geheel afhankelijk van de zorg van de moeder is, moet uiteindelijke deze afhankelijkheid gaan afbouwen. Dit moet gebeuren vanuit een goede vertrouwens- en veiligheidsrelatie met de moeder. Deze relatie bepaalt ook in belangrijke mate het zelfvertrouwen van de baby. Terwijl het kind zo zelfvertrouwen leert, zich motorisch ontwikkelt en taal leert, zal het geleidelijk aan de wereld gaan verkennen. Het kind moet in deze drang naar onafhankelijkheid een goede mate van zelfbeheersing leren. Dan is het klaar voor de uitdagingen van de volgende levensfase.


Kaart wordt geladen...

Informatie

Datum & Tijd

Datum/Data: 29/10/2013 - 19/11/2013
Begintijd: 19:30
Eindtijd: 21:30
Zet in mijn agenda: iCal / ICS - Google Calendar

Locatie

Naam van de locatie: Volksuniversiteit Rotterdam
Straatnaam en huisnummer: Heemraadssingel 275-277
Postcode en plaats: 3023 BE Rotterdam
Land: Nederland

iFilosofie / ISVW

Categorie:
Extra's voor TPC leden:
Reguliere toegangsprijs: 78
TPC Ledenkorting:

Organisator

Geplaatst door: Volksuniversiteit Rotterdam
Telefoonnummer: n.v.t.
Status:
Tickets: http://www.volksuniversiteitrotterdam.nl/course/kinderpsychologie-1

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Reageer