Spinazie – iFilosofie live in de OBA te Amsterdam

Spinazie – iFilosofie live in de OBA te Amsterdam

0 Flares 0 Flares ×

Zondag 3 juni om 14:45 tot 16:30

In Spinazie, het maandelijkse boekenprogramma van iFilosofie in Openbare Bibliotheek te Amsterdam, worden de nieuwste filosofieboeken besproken. De filosofen aan tafel buigen zich over persoonlijke en maatschappelijke onderwerpen.

Beminnen - Marli Huijer In deze editie wordt filosoof prof. Marli Huijer geïnterviewd over zijn haar essay Beminnen. Met filosoof Frank Meester zingt ze een lied tegen iedere vorm van seksuele identiteit, want zoiets hebben we volgens haar echt niet nodig. In Beminnen pleit Marli Huijer voor een nieuwe seksuele revolutie. Want hebben we sinds de revolutie van de jaren zestig werkelijk aan vrijheid gewonnen? Onophoudelijk vertellen we of we homo, hetero, poly-amoureus, happy single of monogaam zijn. Mensen en culturen die er anders over denken, willen we bekeren tot onze vrijheid. Aandacht voor hoe we beminnen en of we er wel van genieten, is er nauwelijks. De Franse denker Michel Foucault vond dat het accentueren van de seksuele gerichtheid de vrijheid niet vergroot, maar juist beperkt. Filosoof Marli Huijer herleest zijn Geschiedenis van de seksualiteit en vraagt zich af hoe te beminnen zonder je in een identiteit vast te leggen. (Interview door Marthe Kerkwijk).

Ook aan tafel zit filosofe Simone van Saarloos die eerder pleitte voor poly-amorie, maar recentelijk een boek publiceerde over Geert Wilders. Ze leefde zich voor haar boek flink in, blijkens de cover van het boek, in de figuur van Geert Wilders. (Interview door Erno Eskens)Enz. - Het Wilders-proces

Verder de rubriek ‘Dat kun je wel stellen’ waarin Mark Leegsma ons de meest prikkelende stellingen voorlegt uit recent verschenen filosofieboeken.

Tot slot is er ruimte voor stand-up filosofie waarbij u alle vragen die u altijd aan een filosoof had willen stellen, worden beantwoord door filosofen Marthe Kerkwijk en Erno Eskens.

Spinazie is een initiatief van de OBA en iFilosofie, het maandelijkse online tijdschrift van de Internationale School voor Wijsbegeerte. De cafénaam met bladgroente voert terug op een filosofisch grapje. Een gedicht uit de zeventiende eeuw eindigde met ‘Ga zo voort, mijn zoon en je zult Spinoza heten’, hetgeen al snel werd verbasterd tot ‘Ga zo door, en je zult Spinazie eten.’

Spinazie vindt plaatst in het Grand Café op de 1e Etage van de OBA. Toegang is gratis. Aanmelden

 

+ Google Calendar+ Exporteer naar iCal

 


Kaart wordt geladen...

Informatie

Datum & Tijd

Datum/Data: 03/06/2018
Begintijd: 14:45
Eindtijd: 16:30
Zet in mijn agenda: iCal / ICS - Google Calendar

Locatie

Naam van de locatie: Oba Amsterdam
Straatnaam en huisnummer: Oosterdokskade 143
Postcode en plaats: 1011 DL Amsterdam
Land: Nederland

iFilosofie / ISVW

Categorie: Lezingen
Extra's voor TPC leden:
Reguliere toegangsprijs:
TPC Ledenkorting:

Organisator

Geplaatst door: Erno Eskens
Telefoonnummer: n.v.t.
Status: Gebruiker
Tickets:

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Reageer